Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

onsdag 24 juni 2009

Det börjar ta sig! Stora eldprovet innan överlevnadsturen.






























Nu är 7 dagars intensiv träning i grundläggande Bushcraft och friluftsteknik slut.
I dag kl 1600 skall alla deltagare kunna tända en eld med hjälp av bågdrillning dvs. man för en pinnen runt i en skåra med hjälp av en båge och efter ett tag börjar det ryka, man fortsätter tills röken är kraftig. Träkol som bildas i skåran börjar glöda och så för man glöden över till torrt gräs eller eventuellt till träkol. Blåser tills en låga uppstår och man har en eld.
I morgon startar alla på slutövningen. Gruppen startar med de kläder de har på sig och det de eventuellt har i fickorna. Deras "välpackade" ryggsäckar låses in, så dom är man utan de påföljande dagarna. Gruppen har "TUR" och hittar ett övergivet torp där det "underligt" nog finne en del konserver och en del utrustning, ett par sovsäckar, en del lggunderlag, ett par skedar och litet annat smått och gott.
En fin överraskning "kanske".
Men en överlevnads situation är tuff och det är det man lär hur man klarar sig med minimalt med hjälpmedel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar