Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

lördag 21 november 2009

No more rain please.




Äntligen en heldag utan regn. Nu en turi solsken till Glaskogens Naturreservat för att kolla av ett område, om varg har varit framme. Så var ej fallet efter vad vi kunde se. Däremot fick vi se överfulla sjöar och kraftiga bäckar, ett resultat av längre tids intensivt regnande.
Kvarnebäcken vid Risviken rinner för fullt med mängder av vatten. I södra delen av Glaskogen kom vi på ett nytt bäverområde. En fin dammbyggnad som det rann kraftigt från och så fann vi en rekord stor Asp som bävern fällt, ca 60 cm i diameter. Det senare området är värt ett nytt besök kanske strax innan mörkret faller för att se bävrarna bygga och reparera på sin fördämmning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar