Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

onsdag 24 februari 2010

Visst är det fint med en riktig vinter.


Djup snö, kallt, sol och vindstilla. Vad mera kan man begära av en riktig vinter. Bilden är från en Överlevnadskurs i Glaskogen för en del år sedan. Vi var ute i en vecka och bodde i snön och tält. Förflyttning varje dag till ny övernattningsplats.
Kallt - ja vist, men det är bara att gilla läget och anpassa sina kläder och annat till rådande omständigheter och tänka positivt.Att lära sig behärska negativa omständigheter kräver en del, men man är betydligt bättre rustad om det uppstår oväntade situationer.
"Så gå in för att gå ut" oberoende av väder och vind.

1 kommentar:

  1. Ive enjoyed this years winter very much here too,we have 60 cm in the city,in noryth and up there in lapland we have twice that,its just nice!

    SvaraRadera