Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

torsdag 6 maj 2010

Snart är kakelsättningen klar i den nya avdelningen och kanotområdet ses över inför säsongen 2010.


Just nu lägger kakel-
sättaren sista handen med arbetet. Sedan är det rörmokaren som kommer och installerar duschar och toaletter. Vi gläder oss.

I går var det för övrigt stormöte mellan markägare och kanotuthyrare samt ansvariga från berörda kommuner. Vi fick veta att service teamet har börjat att köra ut ved till lägerplatserna samt gör en översyn på alla de fina lägerplatserna i sjösystemet.
Det beslutades vidare, att gäster med egna kanoter betalar 50:- per person och dygn när de paddlar i området. Gäster från de godkända kanotcentralerna betalar 30:- per person och dygn. Pengarna går oavkortad till tillsyn,ved,försäkring, och ersättning till de markägare som upplåter plats för vindskydden,reparationer och underhåll m.m.
Priset har tidigare varit 20:- pp/dygn sedan 2004, så nu är det för vår del, höjt med priset av en dricka dvs. 10:- . Vi tycker det är riktigt för den fina tillgång vi har till ett välskött område samt tillgång till både miljötoaletter och eldstäder med ved, ett område som vi som bor här, vill bevara för framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar