Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

onsdag 30 november 2011

Vattenfall åtgärdar nedfallna träd.

Höstens första riktiga storm drabbade Nordmarken i helgen och början på veckan. Vi fick under natten kraftig vind och ett par träd lade sig över ledningarna, Vid nio tiden kom två bilar från vår leverentör, Vattenfall och tog bort träden. ca kl 10 kom strömmen tillbaka.
Vad lär man sig av detta. Jo just det vi lär ut på överlevnadskurserna att vara förberedd. Vi tände sterinljus, startade med att elda i Jötul kaminn och köksspisen. Kokade både gröt och kaffe på spisen och allt var som vanligt nästa, bara det att våra datorer inte fungerade.Batteriradion gick i gång och vi fick nyheter.

Vi är ju ganska vana vid strömavbrott, men Vattenfall gör alltid bra insatser för att vi skall få tillbaka ström så fort som möjligt, trots både dåligt väder och snö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar