Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

onsdag 11 april 2012

Vi har VÅR här var har ni eran?

Nu är alla sjöar isfria både i Risviken och i Glaskogen. Snön är borta sedan länge och de sista 24 timmarna har det kommit ett fint vår regn till nytta för naturen, samtidigt som gräsbrandsfaran minskat kraftigt.
Sjöarna är paddelbara, men vattnet fortfarande mycket kallt.
Vår fisket har tagit fart och snart kommer gäddorna igång med gäddleken.Tyvärr blev det inga risvasar tillverkade i år. Isrna var lite för dårliga för att köra 4-hjuling eller snöskoter.
Till helgen har fiskevårdsområdet Västra Silen årsmöte, där det säkert blir nya beslut om utsättning av fisk och andra fiskefämjande åtgärder.


1 kommentar:

  1. Her har vi hatt vår, men så ble det vinter igjen. :S Heldigvis kan man padle likevel, det blir ikke så mye is på sjøen.

    SvaraRadera