Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

lördag 24 november 2012

Möte med Missing People

logoI dag kom medlemmar från Missing Peopel gruppens ledning från Värmland på besök.
Eftersom vi själva sedan 60-talet utbildad människor i att inte gå vilse och om hur man hanterar en sådan situation har vi inom företagtet tyckt att vi kanske kan hjälpa till med att, på frivilligt väg, hitta saknade personer, som på ett eller annat sätt saknas inom Missing Peopel gruppen program.
Meninger är ju, att om någon saknas ganska många deltagare frivilligt kan hjälpa till med eftersök och finkamma områden efter anvisning och godkännande av polismyndigheten.
Det har ju de senaste veckorna varit en hel del framgångsrika eftersök där saknade personer hittats just genom insatser av Missing People grupper på olika håll i landet.
Vi provande på olika sätt, att snabbt få varm dryck och även en rejäl måltid med självvärmande varmrätter inom 4-5 minuter.
Vi skall försöka får till en dagsövning i vår, där man praktiskt provar eftersök och visar hur svårt det är att i terräng noggrant leta igenom i område. Vidare orientering och radiosamband. Länsgruppen återkommer senare när det eventuellt kan bli aktuellt. Vi på Nordmarkens Kanot Center kommer att sponsra en del av denna träff och redan har andra företag i Nordmarken lovat att ställa upp på olika sätt.

1 kommentar:

  1. Tack, Preben, för en kanondag som bådar gott för vårt framtida samarbete!
    Vi var alla fyra helt lyriska i bilen hem och längtar sååå till vårens övning!
    Stor kram och varmt tack!
    //Carin, MPS-Värmland

    SvaraRadera