Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

fredag 28 juni 2013

En färdighet som snart är glömd.

I alla större livsmedelsaffärer finns det i dag mängder av olika brödsorter, nästan förmånga olika, och det är ständigt NYTT bröd som man försöker lura i folk.
På en riktig kanottur bakar man sitt eget bröd över den öppna elden eller i stekpannan från Trangia köket. Det är det klassiska BANNOCK brödet eller i Sverige KÔLBULL. Det möglar inte, snakar förträffligt och är alltid ett bra inslag i en riktig kanottur och pinfärskt, men konsten att få till det försvinner allt mera tyvärr.
I Amerika, kanotens hemland säger man Enyone who can make a real Bannock is in in the Wilderness  och det stämmer .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar