Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

lördag 8 juni 2013

Vilda vikinga vänner visar vägen västerut

Vikingarna drog västerut på tusentalet, men i dag kom de från Nysäter till Risviken för att lära sig lite om de indianer de mötte på sina färder till Nord Amerika. De fick paddla en av de stora 11.5 långa Voyageurkanoter ned mot vår strand vid Räckelspaden. Vid hemkomsten blev det tillagning av fisk med grönsaker i eldgrop med varma stenar. Normalt packas maten i blöt näver, men tillgången på näver är minimal, så vi använde oss av ungsfolie (tyvärr)
Efter en timme med de varma stenar i matgropen var maten färdig. Under tiden vi väntade på att fiske m.m skulle bli färdig , blev det förvisning av uppgörande av eld på vikingavis främst med Stål och Flinta samt Pyrit, Fnöske och Törestickor.
En härlig försommardag med goda vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar