Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

fredag 8 november 2013

Vildmarken kryper sakta närmare.

När vi flyttade till Risviken var det sparsamt med älg. Men under åren har älgstammen kommit upp i ett bra antal. Men det har hänt mycket annat. Det har kommit ganska mycket varg. En del Lokatter och bra med bäver. Vi har sett vildsvin och i dagarna en fin Dovhjort.
Några kilometer från oss har det även varit en björn för en tid sedan.
Onekligen har faunan ändrat sig ganska mycket på de senaste 40 åren. Sjön Västra Silen har en fin stam av både lax och öring tack vara en bra skötselplan med utsättning m.m.
Att vi förra året fick ut ca 100 000 regnbågar i sjön kanske inte var det bästa, men det har sålts mängder av fiskekort för stora pengar som nu går tillbaka i sjön i olika projekt.

Bilden är från en ca 5 dagar gammal ny bäverhydda, alldeles vid vägen mot Årjäng. Har sett bävern en gång men de är nattaktiva så att ta kort är förenad med en del problem
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar