Om mig

Mitt foto
Risviken, Sandvika, Årjäng, Värmland, Sweden
Jag heter Preben Mortensen. Varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Driver Nordmarkens Kanot Center AB med familjen strax söder Årjäng vid Västra Silen. Syftet med denna blogg är att du kan ta del av min vardag och de senaste äventyren och annat som rör aktivt friluftsliv. Gå till www.nordkanot.se så kan du se hela vårt program på Nordmarkens Kanot Center.

lördag 20 juni 2015

På den tiden var det annorlunda.

Några få kilometer söder om Nordmarkens Kanot Center finns ett naturreservat. Den gamla stugan står kvar och här bodde tills för ca 35 år sedan en familj. Det fanns ingen el och inget vattensystem. Fotogen lyktor för ljus och vattnet hämtades i en närliggande brun, det var förutsättningarna.  
Området är rikt på mängder av olika blommor bland annat ett par olika orkidé arter. Just nu är tiden inne för smörblommor och andra fina växter. Området besökt ganska mycket och i dag var ett tio tal personer och tittade på blomsterprakten.
Är man på vår Base Camp vid Risviken så kan man antingen gå dit, eventuellt ta bilen eller hyra Mountain Bike av oss. Det är garanterat värt ett besök om man har intresse för blommor och natur.

Kanske ett litet avbrott i den moderna elektroniska världen där man ständigt måste vara uppkopplad, man kan undra varför och tänka tillbaka 35 år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar